MÉS per Mallorca reclama l’aprofitament dels combois de plataforma baixa per millorar les freqüències del tren sa Pobla-Inca

Sa Pobla, 21 d’agost. MÉS per Mallorca ha presentat una proposta per millorar la mobilitat a Mallorca mitjançant l’aprofitament dels combois de plataforma baixa dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM). Representants de la formació dels pobles de sa Pobla, Muro, Alcúdia, Llubí, Campanet, Inca i Pollença s’han reunit a l’estació de tren de sa Pobla per presentar la iniciativa, que pretén optimitzar els recursos existents i oferir un servei de transport públic més eficient i accessible per a tots els mallorquins. Així, la formació ecosobiranista presentarà la moció als diferents ajuntaments perquè es debati als plens.

La proposta sorgeix de la necessitat d’enfortir la xarxa de transport públic a les Illes Balears, especialment a Mallorca, on la demanda de mobilitat augmenta significativament amb l’arribada de turistes. En aquest sentit, MÉS per Mallorca considera important mantenir i intensificar les freqüències de tren per afrontar els reptes actuals de mobilitat d’una manera més sostenible.

En paraules d’Antoni Simó Tomàs, batle en funcions de sa Pobla, «actualment la mobilitat a Mallorca és un dels reptes que hem d’afrontar i per això és clau maximitzar l’ús dels recursos existents i aprofitar els mitjans per garantir un sistema de transport públic més eficient». La diputada de MÉS per Mallorca, Maria Ramon, afegeix «la xarxa de transport públic és una opció per als ciutadans com ho demostra la saturació del servei, per aquest motiu optimitzar els recursos és imprescindible. Com també hauria de ser una prioritat augmentar els serveis i ampliar la xarxa viària fins a Alcúdia».

Ampliació de la xarxa viària a Alcúdia

Els ecosobiranistes reclamen amb urgència l’ampliació de la xarxa ferroviària fins a Alcúdia per millorar la mobilitat i reduir la dependència del cotxe privat. Actualment en fase d’estudi, aquesta connexió ferroviària permetria oferir una alternativa sostenible al transport per carretera, descongestionant les vies fins a la comarca nord de Mallorca i reduint les emissions de CO2