MÉS per sa Pobla denuncia l’amnistia urbanística del Govern: “Premia els infractors i castiga qui compleix la llei”

MÉS per sa Pobla denuncia l’amnistia urbanística impulsada pel Govern de Prohens, del Partit Popular, amb el suport de l’extrema dreta de Vox. Segons el partit ecosobiranista, aquesta mesura suposa “un greuge comparatiu flagrant” que beneficia aquells que han construït de manera il·legal i castiga aquells que han complert amb la normativa.

Entre els anys 2017 i 2023, a sa Pobla s’han executat fins a 16 demolicions per incompliment de la normativa urbanística o territorial, fent efectiva la sanció corresponent i restituint el territori al seu estat anterior. Aquestes actuacions han servit per garantir el compliment de la llei i protegir el paisatge del municipi.

En canvi, amb l’amnistia que es preveu implementar, el Govern permetrà legalitzar construccions que MÉS per sa Pobla qualifica com a “autèntics atemptats urbanístics i paisatgístics”, incloent-hi xalets i piscines il·legals construïts en sòl rústic. A més, aquesta mesura contempla la possibilitat que els infractors puguin desgravar la multa, depenent del seu nivell de renda, afavorint així aquells que han incomplert la normativa en detriment de la resta de ciutadans.

Segons MÉS per sa Pobla, aquesta amnistia no només genera un precedent perillós en termes d’inseguretat jurídica, sinó que també envia un missatge de tolerància envers la indisciplina urbanística i el maltractament del territori.