MÉS demana al Consell de Mallorca que inclogui l’ampliació de la Residència Huialfàs als pressuposts de 2025

Sa Pobla, 24 de setembre de 2024. MÉS per sa Pobla ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament sol·licitant que el Consell de Mallorca inclogui l’ampliació de la Residència Huialfàs als pressuposts del 2025. Aquesta proposta, que compta amb un ampli suport social i polític al municipi, cerca donar resposta a la necessitat urgent d’augmentar les places per a persones grans dependents a la zona nord de Mallorca. La iniciativa ha estat presentada avui pel grup municipal de MÉS al qual s’hi ha sumat el portaveu de la formació a la institució insular, Jaume Alzamora.

Jaume Alzamora: “Galmés va incomplir el compromís de destinar una partida als pressupost de 2024 i ara és el moment de rectificar per tal de garantir que sa Pobla disposi amb unes instal·lacions adequades per a les necessitats reals dels nostres majors”.
Antoni Simó Tomàs: “És una qüestió de justícia social i territorial. Sa Pobla i la zona nord de Mallorca necessiten més places per a persones dependents, i no podem permetre que aquesta inversió es retardi més”.

El regidor de MÉS per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, ha emfatitzat que “és imprescindible garantir recursos suficients per atendre la demanda creixent de places residencials per a persones majors dependents”. En aquest sentit, ha remarcat que l’envelliment progressiu de la població fa urgent ampliar serveis d’atenció especialitzada, i  “l’adquisició del solar contigu per part de l’IMAS l’any 2022 obre la porta a aquest projecte d’ampliació”. Segons el regidor pobler “És una qüestió de justícia social i territorial. Sa Pobla i la zona nord de Mallorca necessiten més places per a persones dependents, i no podem permetre que aquesta inversió es retardi més”.

Així, tot i disposar dels terrenys i la capacitat financera per  dur endavant les obres, el pacte PP-Vox al Consell “porta més d’un any sense fer res al respecte”. Encara més, Jaume Alzamora, conseller i portaveu de MÉS per Mallorca al Consell de Mallorca, ha recordat que el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez (PP) es va comprometre públicament a incloure una partida als pressupost de 2024. Una partida, ha insistit Alzamora, que no es va incloure tot i que MÉS va registrar una esmena al respecte. Ara, Alzamora ha avançat que  exigirà al Govern de Llorenç Galmés que prioritzi aquesta inversió en els pressuposts insulars de 2025. “Ara és el moment de rectificar aquesta omissió i garantir que el 2025 sigui l’any en què sa Pobla pugui comptar amb unes instal·lacions adequades per a les necessitats reals dels nostres majors”, ha afegit el portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora.

Tant Alzamora com Tomàs han destacat la necessitat de “prioritzar les inversions socials que millorin la qualitat de vida de les persones grans i de les seves famílies, garantint que puguin envellir prop del seu entorn”. Amb tot, MÉS per sa Pobla confia que amb la moció i l’exigència del grup insular al Consell de Mallorca, aquesta omissió es corregeixi i es garanteixi que el 2025 es faci realitat aquesta infraestructura tan necessària.