MÉS per sa Pobla, a favor de mantenir la Llei de memòria democràtica

MÉS per sa Pobla s’oposa a les intencions del Partit Popular i l’extrema dreta de Vox de derogar la Llei de memòria democràtica de les Illes Balears

MÉS per sa Pobla ha manifestat el seu suport a les entitats memorialistes i ha participat de les manifestacions en favor de mantenir la legislació vigent que protegeix els valors democràtics i els drets de les víctimes del franquisme. Els ecosobiranistes s’oposen a les intencions del Partit Popular i l’extrema dreta de Vox de derogar la Llei de memòria democràtica de les Illes Balears.

Actes d’exaltació franquista

MÉS per sa Pobla manifesta una “gran preocupació” amb la permissivitat i impunitat d’actes d’exaltació franquista i delictes d’odi com a conseqüència de la derogació legislativa en matèria de memòria històrica. En aquest sentit, recorden que a l’any 2020 un veí de sa Pobla va penjar dues banderes franquistes i que, gràcies a la denúncia impulsada pel propi ajuntament, l’administració autonòmica va obrir diligències i es multaren degudament els fets amb una sanció de 2.000 euros.

Finalment, els regidors de MÉS per sa Pobla insten al Partit Popular local a prendre la mateixa decisió que els seus homònims del municipi de Porreres de donar suport a la continuïtat de la llei vigent de Memòria democràtica. “A sa Pobla, com a Porreres, tenim víctimes del franquisme que tenen els mateixos drets a ser tenguts en compte, drets com ara el de la reparació als familiars de les víctimes”, han sentenciat.