No a l'amnistia

MÉS per sa Pobla eleva al Ple la persecució de les construccions il·legals en sòl rústic

Antoni Simó Tomàs: “Si a sa Pobla convertim els usos agraris del sòl rústic en turístics contribuïm a la massificació i a l’abandonament de l’agricultura”

MÉS per sa Pobla ha registrat una moció al Ple de l’ajuntament, que tendrà lloc el dia 6 de juny, instant a la prohibició de nous usos turístics i residencials en sòl rústic, a sancionar les construccions il·legals i a perseguir qualsevol tipus d’oferta il·legal en règim de lloguer, turístic o residencial al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca. La iniciativa dels ecosobiranistes poblers, en reacció a les intencions de l’executiu autonòmic de decretar la legalització de les construccions il·legals en sòl rústic, pretén elevar al Consistori una mesura que “agreujaria les dificultats d’accés a la terra agrícola per la revalorització immobiliària i encariment conseqüent del sòl rústic”. 

El fenomen de la rururbanització i la turistització és un dels principals causants de l’encariment desorbitat dels preus del sòl rústic a les Illes Balears que, juntament amb les Illes Canàries, encapçala el rànquing de preus a l’Estat segons les darreres dades del Ministeri d’Agricultura. El portaveu de MÉS per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, considera que “si a sa Pobla convertim els usos agraris del sòl rústic en turístics i contribuïm a la massificació i a l’abandonament de l’agricultura”. 

Rebuig a l’amnistia urbanística

Des de MÉS per sa Pobla es reivindica una planificació urbanística i agrària al conjunt de l’illa que no estengui més la pressió turística al sòl rústic, tal com ja passa arreu de la costa, mitjançant la modificació del Pla Territorial de Mallorca (PTI) per prohibir nous usos turístics i residencials. 

Finalment, contràriament a “l’esperit injust i insostenible” de les intencions de legalitzar les construccions en sòl rústic i permetre’n la comercialització, residencial o turística del Govern de les Illes Balears, MÉS per sa Pobla s’oposa a l’intent “d’amnistiar” les obres il·legals i insta als executius autonòmic i insular a perseguir i sancionar qualsevol tipus d’oferta il·legal en règim de lloguer, turístic o residencial.