MÉS per sa Pobla insta al Govern a convocar les ajudes a les escoles d’estiu i establir preus assequibles

MÉS per sa Pobla ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament de sa Pobla, el proper dijous dia 4 d’abril, per instar al Govern de les Illes Balears (GOIB) a convocar la línia de d’ajudes per a l’organització d’escoles d’estiu per ajuntaments i associacions de famílies d’alumnes (AFA) amb l’objectiu d’establir preus assequibles i donar compliment al Pla de conciliació i corresponsabilitat familiar, especialment tenint en compte les famílies monomarentals i les famílies més vulnerables.

Els ecosobiranistes denuncien la manca de sensibilitat de la Conselleria de Serveis Socials del GOIB pel retard en la convocatòria de les ajudes municipals: “provoquen la reducció de places per infants i, per tant, exclouen a moltes famílies pobleres que  necessiten el servei per raons de conciliació durant els mesos d’estiu”, assegura la portaveu del grup municipal, Catalina Serra.

A més, la moció de MÉS per sa Pobla posa de relleu el paper de les escoles d’estiu en el desenvolupament social i emocional dels infants. Per aquest motiu, s’insta a establir un preu màxim per a famílies de 100 euros per infant al mes i de 50 euros per a famílies vulnerables. 

Finalment, palesen que la reivindicació d’implementar aquests ajuts ha estat aprovada pel Parlament de les Illes Balears el passat 14 de març, a instàncies del grup parlamentari de MÉS per Mallorca.