Saludam el porta a porta, cada dia

L’únic programa electoral a les eleccions municipals de l’any 2015 a sa Pobla que reivindicava el model de recollida selectiva porta a porta com el que s’implantaria nou anys més tard, era el de MÉS per sa Pobla encapçalada per la la candidatura d’Antoni Simó Tomàs i Canyelles. Després d’aquest primer mandat, que va ser d’avanç en matèria de polítiques actives i d’incentiu al reciclatge, de conscienciació ciutadana mitjançant l’aposta en recursos mediambientals, el consens en la idea de canvi de sistema va guanyar terreny i a les eleccions municipals de l’any 2019, el consens entre la resta de partits polítics envers al porta a porta era evident.

El repte era ingent, i la voluntat; total. Amb una certa perspectiva, podem afirmar que ja saludam el porta a porta, cada dia. Amb una normalitat aclaparadora, sa Pobla separa diàriament els residus que genera i, amb les dades aportades per la regidoria de Medi Ambient, amb tan sols un mes de la posada en marxa, el reciclatge ha passat del 18% al 66%. Hom podria pensar que es tracta d’un hàbit, costum o pràctica individual, familiar o domèstica. I no li mancaria raó, perquè és així, en part. Ara bé, també hi cap la perspectiva d’un compromís col·lectiu, de més llarg abast, que dibuixa horitzons possibles més sostenibles i esperançadors per un poble no gaire acostumat a la gran èpica transformadora.