MÉS per sa Pobla reclama al Govern no deixar sa Pobla sense bus durant els mesos d’hivern

MÉS per sa Pobla ha enregistrat una moció a l’Ajuntament per reclamar al Govern de les Illes Balears el manteniment i la no supressió de cap línia del TIB durant els mesos d’hivern, específicament les línies i freqüències que afecten a sa Pobla, davant l’anunci del Consorci de Transports de deixar de prestar aquest servei de bus a partir de dia 1 de novembre.

Segons el comunicat del Govern de les lles Balears, les línies de sa Pobla cap a l’aeroport (A32), la badia d’Alcúdia i Can Picafort (315) deixaran de funcionar a partir de Tots Sants i es restabliran al mes de maig de 2024 amb l’inici de la temporada turística. El primer tinent de batle i portaveu de MÉS a l’Ajuntament de sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, ha manifestat l’oposició a la mesura: “la mobilitat i l’accés al transport públic és un dret dels residents poblers durant tot l’any, no depenent de l’estació en què ens trobem”. El regidor ecosobiranista, a més, afegeix que aquesta mesura suposa “l’abandonament i la desantenció d’una competència bàsica del Govern respecte de sa Pobla com és el transport públic interurbà per carretera”. El grup municipal espera aconseguir un posicionament favorable del consistori per a evitar que sa Pobla resti 6 mesos aïllat del servei de bus.