MÉS per sa Pobla proposa canviar el nom del carrer Rei Joan Carles I en reconeixement a les Marjaleres


Les sospites de corrupció i la fugida als Emirats Àrabs de l’ex-monarca propicien la iniciativa per visibilitzar el col·lectiu de dones jornaleres als carrers de sa Pobla
.

MÉS per sa Pobla ha registrat una moció per al proper ple de l’Ajuntament sol·licitant un canvi en la denominació del carrer Rei Joan Carles I pel carrer de les Marjaleres. La revisió dels noms dels carrers ha estat una constant al llarg de la història recent del municipi, sobretot a fi d’eliminar les referències explícites a la dictadura franquista. Precisament, el carrer Rei Joan Carles I substituí el carrer General Franco.

La fugida del rei emèrit

Els raonaments esgrimits pel grup municipal de MÉS per retirar el nom del carrer a l’ex-cap de l’Estat és la seva recent fugida als Emirats Àrabs, juntament amb les sospites de corrupció, l’opacitat i els dubtosos orígens de la seva fortuna. Segons el text registrat, des de MÉS per sa Pobla consideren “inacceptable” que el rei emèrit decideixi “no rendir comptes a la justícia suïssa i espanyola ni doni explicacions a la ciutadania”.

Invisibilitat femenina

A sa Pobla només existeixen quatre carrers amb nom de dona o que facin referència al col·lectiu femení. A la moció registrada, MÉS assegura voler “promoure la igualtat de gènere, també en el terreny simbòlic” i, a més, visibilitzar un col·lectiu -les treballadores jornaleres- per la seva “vital importància en la idiosincràsia de sa Pobla com a municipi agrícola”. 

Finalment, des de MÉS sostenen que la nova proposta de denominació del carrer “s’adiu al seu entorn immediat agrícola” i, davant possibles molèsties burocràtiques als veïns, “es crearà una comissió específica per a facilitar el tràmit a les persones afectades”. 

ENLLAÇOS A LES XARXES SOCIALS

Facebook

https://www.facebook.com/mespersapobla/photos/a.1514622182159861/2769539066668160/?type=3&theater

Twitter https://twitter.com/MESpersaPobla/status/1298905703160184833