MÉS per sa Pobla fa costat a la comunitat educativa i demana posar en marxa una escola nova provisional a Can Cirera Prim

El portaveu de la formació, Antoni Simó Tomàs, assegura que haver enllestit les gestions per a iniciar la construcció del centre és “un triomf històric que s’hauria d’haver aconseguit fa deu anys”

photo_2018-10-23_17-51-02

Foto: Antoni Simó Tomàs i Rafel Socias

El tinent de batle de l’Ajuntament de sa Pobla i candidat de MÉS a les properes eleccions municipals, Antoni Simó Tomàs, assegura que l’escola nova que es projecta construir al camí de Gaieta, a prop de l’IES Can Peu Blanc, és “un triomf històric que fa més de 10 anys que s’hauria d’haver aconseguit”. Mentre l’ajuntament acaba d’adequar el terreny i cedir-los a la Conselleria d’Educació, MÉS per sa Pobla fa costat a la comunitat educativa que demana posar en marxa una nova escola provisional a les instal·lacions municipals de Can Cirera Prim a fi de no seguir augmentant les ràtios d’alumnes a la resta de centres del poble.

Segons ha explicat el també regidor de MÉS i responsable de l’àrea d’Educació de l’ajuntament, Rafel Socias, ara “falta que la conselleria digui a la comunitat educativa de sa Pobla si el centre nou es podrà crear pel curs que ve”. En una entrevista a Sa Pobla Ràdio, Socias ha detallat les condicions en què actualment es troba l’adequació dels terrenys per a la construcció del nou centre educatiu i els tràmits que s’han anat fent.

Tot i que el procés administratiu continua el seu tràmit i ja no depèn del consistori, MÉS per sa Pobla defensa que la nova escola comenci a funcionar provisionalment a Can Cirera Prim el curs que ve i es traslladi al nou equipament definitiu quan estigui enllestida. Tal i com ha defensat Socias a la ràdio pública del municipi, dotar l’escola nova de professors, d’un equip educatius i d’algunes classes serviria per “començar a crear consciència del centre nou i de comunitat educativa” i evitaria problemes com la saturació de la resta d’escoles del poble o la possibilitat que dos germans no poguessin compartir centre. A més, ha explicat, “Can Cirera Prim és el lloc ideal perquè l’edifici és bo d’adaptar, hi ha espai per afegir modulars i també per tenir contacte amb la natura”.

Socias ha estat en contacte tant amb les AMIPA com amb la conselleria a fi d’enllestir el procés d’adjudicació de l’escola nova definitiva i cercar una solució provisional a fi de reduir les ràtios d’alumnes i millorar la qualitat de l’ensenyament a sa Pobla.

L’escola nova és més a prop que mai

A l’entrevista a la ràdio, Socias ha destacat que “és la primera vegada que per adquirir un bé d’aquestes característiques es fa un concurs públic i la intenció no és altra que complir la legalitat”. El concurs ja està assignat atès que “es va presentar una sola oferta amb la fortuna que complia tots els requisits que es preveien: tant administratius, com de característiques del solar, com econòmics”.

Es tracta d’un solar gran d’11.700 m2, ubicat al polígon de Can Peu Blanc i que comunica amb el camí de l’institut, el camí de Gaieta. El regidor ha detallat que “l’únic que ara caldrà fer és ampliar la potència elèctrica de la subestació de Can Peu Blanc” i els tràmits que corresponen al Govern de les Illes Balears a fi de poder iniciar les obres. L’escola nova podria arribar a tenir uns 500 alumnes.

A més, el responsable d’Educació de l’ajuntament ha destacat que el solar s’ha aconseguit a un preu molt baix de només 90.785 euros atès que un dels propietaris de les dues finques que el conformen l’ha cedit gratuïtament. “Si haguéssim comprat aquest solar a preu de mercat ens hagués costat més de 3 milions d’euros, una xifra a la que no podem arribar.”, ha emfatitzat Socies.

MÉS per sa Pobla celebra que per fi s’hagi enllestit el procés d’adjudicació i compra dels terrenys on se situarà la nova escola definitiva i que, fins i tot, la creació d’aquest centre de manera provisional pugui ser una realitat el curs que ve. “A vegades es té la sensació que l’ajuntament s’ha endarrerit molt, però quan hem tengut l’oportunitat real d’envestir amb un solar ens hi hem posat i no hem perdut el temps. Esperam que d’aquí a principis de març pugui estar tot definitivament encaminat”, ha conclòs el regidor Rafel Socias.

Font: Entrevista de Sa Pobla Ràdio a Rafel Socias, regidor d’Educació de l’Ajuntament de sa Pobla