Més per sa Pobla celebra que la futura escola estigui més a prop

photo_2018-10-23_17-51-02

Sa Pobla, previsiblement, disposarà d’un solar de més d’11.000 metres quadrats (el mínim era 8.100m), situat fora la Ronda i a prop de l’actual institut, per a construir un nou centre d’ensenyament públic d’infantil i primària. S’ha sabut després d’obrir els sobres del concurs públic, que ha resultat poc disputat al participar-hi un únic propietari després d’ajuntar diverses finques. Per als representants de Més per sa Pobla, es tracta d’una fita de cabdal importància ja que posarà fi a les problemàtiques d’escolarització al municipi i reduirà les ràtios a les aules, suposant un increment de la qualitat educativa dels infants i de la comunitat educativa.

Transparència i austeritat

L’instrument per a l’adquisició dels terrenys ha estat el concurs públic i de lliure concurrència, sense excloure cap ubicació degut al «risc real de que el concurs quedàs desert». Segons els ecosobiranistes, aquesta fórmula es tracta «d’una novetat a l’Ajuntament de sa Pobla, que ha acostumat en el passat a utilitzar vies més directes per a compres similars». A més a més, destaquen que el cost de la compra del solar està taxat per una empresa externa i «costarà una tercera part que el CEIP Son Basca, també situat fora de la Ronda».

Acompliment d’una reivindicació necessària

Els regidors de l’agrupació local de Més coincideixen, tot i no considerar òptimes les bases, en qualificar «d’èxit» aquesta operació, sobretot, perquè posarà «fil a l’agulla» a una problemàtica d’escolarització -que afecta a més de 200 alumnes- al municipi i millorarà la qualitat docent i educativa reduint les ràtios de les aules, que es troben en màxims.