L’Ajuntament de sa Pobla rebaixa un 16% la taxa de fems als comerços i elimina la duplicitat als autònoms creatius

20024081_1406828716020982_6145348129305570721_o

El Ple de l’Ajuntament de sa Pobla va assolir l’acord, el passat dimecres 31 d’octubre, amb els vots en contra del Partit Popular, de rebaixar el preu del rebut del fems. L’Àrea d’Hisenda, després de la revisió de l’Àrea de Medi Ambient, aplicarà el descompte del 16% als comerços d’oficina (immobiliàries o gestories) i els autònoms creatius (arquitectura, disseny, etc) que treballen des de casa només hauran de pagar el fems de la llar, com a únic lloc generador de residus.

Efecte ITR
La rebaixa i l’eliminació de duplicitats del pagament de la taxa de fems era una demanda recurrent per part dels autònoms creatius. La viabilitat de la mesura es deu a l’increment de les fraccions de reciclatge procedent de l’aplicació del programa ITR durant el 2018, que a la vegada disminuí un 30% la tarifa dels residus a les persones recicladores. Amb aquest augment de reciclatge, s’han reduït 112 tones de rebuig.

Avenços i noves propostes
La responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament de sa Pobla, Catalina Munar (MÉS), reconeix que les dades de reciclatge són positives: “veníem d’un 2% i ens situam, a dia d’avui, al voltant d’un 10%”. Els incentius fiscals al reciclatge i la dotació de més recursos -sosté la regidora- són els factors rellevants: “sa Pobla recicla avui més que mai perquè l’administració ha posat facilitats premiant o bonificant la separació i duplicant la flota de contenidors de reciclatge i rebuig”. Amb tot, Munar ha volgut deixar clar que “l’objectiu de les polítiques de Medi Ambient a sa Pobla és la recollida selectiva porta a porta”.


Enllaços relacionats:

Més de 2.000 compromisos amb el reciclatge a sa Pobla (05/03/2018)
Sa Pobla prepara el porta a porta amb un nou contracte de recollida de residus
(23/01/2018)
L’ Ajuntament de sa Pobla inverteix en millorar el reciclatge
(31/01/2018)
Sa Pobla premia el reciclatge abaratint la taxa de residus
(20/01/2018)