«Dues famílies»

La notícia del desmantellament del poblat i posterior reallotjament de les famílies de Son Banya ha creat un clima d’incertesa en bona part del nostre municipi. Aquest comunicat de Més per sa Pobla pretén informar clarament sobre aquesta decisió de l’Ajuntament de Palma, en col·laboració amb el Govern balear, i rebaixar l’alarma social que pugui haver creat.

Una dada important: són dues famílies

Més enllà del que hagin pogut provocar alguns titulars de la premsa, la realitat és que es tracta de, com a màxim, dues famílies del poblat de Son Banya les que, mitjançant l’acompanyament de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma s’establiran a un habitatge propietat de l’IBAVI (Govern de les Illes Balears) al nostre municipi.

Abans de l’estiu hi ha haver una reunió entre l’Ajuntament de sa Pobla i el de Palma, amb les regidories de serveis socials i equips tècnics respectius. Fonts de Serveis Socials de Palma, que fan el seguiment d’aquestes famílies, asseguraren que “tenen feina i desenvolupen una bona conducta, ben lluny de ser problemàtiques“.

Solucionar l’exclusió social infantil 

Després de 50 anys d’existència del poblat de Son Banya, que ha provocat una forta exclusió social sobretot en la població infantil i la generació d’un gran “supermercat de la droga” a Mallorca; el batle de Palma, Antoni Noguera, ha aconseguit un acord històric al consistori per al desmantellament i reallotjament de les famílies necessitades.

Tant el regidor d’Educació, Rafel Socias, com la regidora de Serveis Socials, Catalina Munar, coincideixen: “per una societat amb igualtat d’oportunitats hem de garantir l’accés a l’educació, des de les primeres etapes de la infància. La importància d’enderrocar son Banya no es més que garantir als infants l’accés a l’educació”, han declarat.