L’Ajuntament guanya el plet de l’arquitecte municipal i s’estalvia més de 400.000 euros

Més per sa Pobla, membre del govern municipal, va rebutjar un acord extrajudicial que reduïa el pagament a 270.000 euros, en contra del criteri del batle

Després d’uns serveis prestats l’any 2011 i d’un acomiadament improcedent un any més tard, l’arquitecte municipal de sa Pobla va reclamar el pagament d’un total de 409.072 euros en factures a l’Ajuntament. Per fer front a aquesta retribució, el batle de sa Pobla, Biel Ferragut (IxSP-El Pi), va proposar la creació d’una comissió per tal d’arribar un acord amb la demanda del treballador municipal. L’arquitecte va accedir a reduir les seves exigències fins a assolir la xifra de 270.000 euros.

Rebuig de l’acord, vist per a sentència

A la sessió plenària de dia 8 de setembre de 2016, el regidor Rafel Socias (MÉS) defensà portar la causa per la via judicial, rebutjant la proposta reduïda del batle i de l’arquitecte, com finalment va ocórrer malgrat la discrepància en el si del govern. “Les males pràctiques jurídiques i administratives no s’ajusten a legalitat, per tant, no podem legitimar-les acceptant aquesta negociació”, argumentà davant el ple municipal.

Finalment el contenciós s’ha resolt de forma favorable a l’Ajuntament de sa Pobla, que s’estalvia més de 400.000 euros. El portaveu de Més per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, celebra aquesta notícia: “com a partit vàrem assumir una responsabilitat, però avui el temps ens ha donat la raó. Mentre el PP de sa Pobla se’n anava del plenari per no votar el punt, nosaltres fort i no et moguis vam rebutjar l’acord, i vam arribar fins al final”