Sa Pobla avança amb renovables, malgrat el govern central

DYvVdkKX4AMqF6VMalgrat els constants entrebancs per part del govern de Mariano Rajoy a les línies d’ajuts per a la necessària transició energètica, tant a Balears com a sa Pobla es realitzen esforços per assolir el compromisos contra el canvi climàtic, subscrits pel mateix Gobierno a la recent cimera de París i al COP22 de Marràqueix.

Tant a Balears com a sa Pobla es realitzen esforços per assolir els compromisos contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de sa Pobla instal·la unes plaques solar fotovoltaiques de 40 kW a la coberta de la piscina municipal. Aquesta instal·lació suposarà la generació de més de 64.000 kW/h i un estalvi anual superior als 10.000 euros. A més, la informatització del comptador permetrà fer el seguiment del cost i consum energètic.

La mesura, reconeguda satisfactòriament per l’equip municipal, possibilitarà l’encalentiment de l’aigua de la piscina a través de la geotèrmia proporcionada per l’energia renovable.

Precisament el regidor ecosobiranista Antoni Simó destaca que la piscina municipalpassarà de ser un ‘forat negre’ energèticament a ser un exemple de futur [com a energia renovable]”. Simó celebra la tasca municipal i autonòmica, però critica la passivitat del govern central: “són inadmissibles els incompliments del Partit Popular amb la sostenibilitat d’aquestes illes”.