Més de 2.000 compromisos amb el reciclatge a sa Pobla

L’Ajuntament ha duplicat la flota de contenidors de reciclatge i rebuig

L’Ajuntament ha duplicat la flota de contenidors de reciclatge i rebuig

997 ‘nous recicladors’ s’han compromès a separar correctament els residus domèstics, segons les dades emeses per part del tècnic ambiental, després d’una segona fase d’adhesions al Programa d’Inspeccions de Residus (ITR), promogut per Més per sa Pobla a l’Ajuntament. Prop de mil llars i comerços es sumen a les 1.043 inscripcions voluntàries en la primera etapa de 2017, generant una massa crítica de més de dues mil inscripcions entre llars i comerços.

Augmenta el percentatge de recollida selectiva

Els resultats del programa aplicat al 2017 conviden a l’optimisme, declara la regidora poblera de Medi Ambient, Catalina Munar (Més): “la recollida selectiva ha augmentat un 20% entre 2016 i 2017. Això són 125 tones més d’un any per l’altre”. A més, són els residus de paper i els envasos els que han sofert un major augment amb un any del nou servei, d’un 34% i 19%, respectivament.

Premiar per compensar els baixos índexs

Si recicles, pagues manco” és l’eslògan que fa servir l’Ajuntament de sa Pobla per a promoure el reciclatge que, segons les estadístiques, resta a la coa de municipis menys sostenibles de Mallorca en dades de 2016. Així, l’equip municipal ofereix incentius econòmics reduint fins a un 30% la factura de la taxa de residus.

A partir d’ara, totes les persones adherides al programa ITR hauran de permetre l’entrada al domicili o establiment a un educador ambiental autoritzat per l’Ajuntament que comprovarà que es fa la separació de manera correcta i, a més, resoldrà els dubtes que puguin tenir. Les visites es faran durant l’any 2018, any en que s’aplicaran les noves tarifes.