Sa Pobla premia el reciclatge abaratint la taxa de residus

Visit Any Shop on July 4 for awesome promos. (2)L’ Ajuntament de sa Pobla vol apostar per la millora en la gestió dels residus municipals i ho fa amb un nou termini d’inscripció al Programa ITR (Inspecció Tècnica de Residus), que és un programa voluntari de descomptes de la taxa de residus. Aquesta iniciativa, engegada a principis de 2017, bonifica econòmicament als ciutadans que separen els residus. La intenció de l’equip de govern és augmentar els percentatges de recollida selectiva per tal de convertir sa Pobla en un poble més sostenible ambiental i econòmicament. Fonts del govern sostenen que reciclar, al marge de respectar el medi ambient, és una forma d’estalviar costos al consistori. La regidora de Medi Ambient, Catalina Munar, es lamenta “no ens podem permetre, com a poblers, estar a la coa de Mallorca en aquest sentit”.

La intenció és augmentar els percentatges de recollida selectiva per tal de convertir sa Pobla en un poble més sostenible ambiental i econòmicament

El govern anuncia que els ciutadans que no es varen inscriure durant el passat any, ara podran fer-ho fins dia 28 de febrer. El grup municipal Més per sa Pobla és optimista i aposta per donar continuïtat al 2018 a un programa que els números avalen com a exitós. En tan sols mig any s’ha aconseguit:

– Un augment d’un 23% de la recollida selectiva, fet que ha permès:
– Una baixada de la facturació a TIRME (incineració), estalviant 12.000€ a l’Ajuntament;
– Facilitar la baixada d’un 32% del rebut general dels ciutadans
– Beneficiar del descompte a 1.000 famílies pobleres inscrites al programa

“Les xifres que tenim són objectivament bones. No volem seguir amb la dinàmica de les passades legislatures que ens situaven a la coa de Mallorca en reciclatge”. Els ecosobiranistes, a més, reconeixen que el programa ITR “és només una estació intermitja. El nostre objectiu és aconseguir el porta a porta total. Però per això havíem d’augmentar la consciència del reciclatge i el percentatge de separació de residus. Creim que anam en la bona direcció i que seran els poblers i pobleres qui ens marcaran el camí”

Pàgina web d’interès: www.residus.es/sapobla

Si recicles, pagues manco