Sa Pobla millorarà la depuració de l’aigua després d’haver adquirit uns terrenys per a ampliar la depuradora

Des de fa temps la depuradora necessita una ampliació per tal de millorar la qualitat de l’aigua depurada. Un dels gran problemes tècnics que la depuradora de sa Pobla ha de suportar, gairebé des dels seus inicis, prové de la recollida d’aigües. La infraestructura de recollida d’aigües acaba mesclant fecals i pluvials a la depuradora, fet que no pot absorbir tanta quantitat d’aigua i s’acaba expulsant. A tot això, s’ha de considerar l’augment de la població del municipi, fruit de la crescuda demogràfica i l’augment de la població flotant, mala de comptabilitzar, que dóna rendiment a immobles que fins ara no en tenien.

L’Ajuntament de sa Pobla ha fet efectiva la compra de la finca al costat de la depuradora per ampliar la seva capacitat i garantir una aigua depurada de més qualitat. Si bé la compra ascendeix a uns 185.008’13€, les obres de l’ampliació no aniran a compte del Municipi de sa Pobla, sinó de la Conselleria de Medi Ambient, que també en fa la gestió.

“Sabíem que era una compra que s’havia de fer amb un període relativament curt, perquè els problemes que deriven de la depuradora són bastants i necessitàvem una actuació substancial per fer una millora del tractament de l’aigua. Agraïm a la Conselleria, i en especial al seu Conseller Vicenç Vidal, per la seva preocupació amb el tema”, comenta la regidoria de Medi Ambient, Catalina Munar. Vidal presentà, des del començament de la legislatura, el seu compromís en millorar la depuració de l’aigua, i també d’estudiar nous filtres per a purificar-la, a la depuradora de sa Pobla.

foto depur