Sa Pobla augmenta el percentatge del reciclatge

Passats sis mesos de la implantació de la Inspecció tècnica de Residus (ITR), l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de sa Pobla, encapçalada per Catalina Munar (MÉS), ja pot veure resultats positius. Recordam que la ITR és el programa que referma aquells ciutadans al compromís de reciclar correctament. Per altra banda aquestes persones apuntades al programa reben una bonificació del 10% a la taxa de fems i un conjunt de bosses per tal de fer més fàcil el reciclatge.

Encara que el municipi de sa Pobla ha augmentat la producció de residus amb un 2’6%, fruit d’un major consum i un augment de l’habitatge vacacional; la fracció de residus de rebuig no ha sofert gaire variació. Tanmateix, podem parlar d’una millora porcentual important (un 23%) de residus selectius. Això ve donat per diferents accions estructurals: un compromís ferm (i encara millorable) de la ciutadania amb el medi ambient mitjançant el programa ITR, es fa una recollida de matèria selectiva de paper i cartró i vidre als negocis (generadors singulars), i finalment campanya per a l’aminorament de voluminosos tot incrementat la vigilància i control dels contenidors.

Amb aquestes bones pràctiques i el compromís de la ciutadania, l’Ajuntament de sa Pobla ha pogut acumular un estalvi de facturació a Tirme (incineració de residus) de 12.142€, només en sis mesos. “Hem fet una aposta en matèria de Medi Ambient, i estem satisfets dels resultats. Ara cal posar els objectius més alts i posar més facilitats per reciclar”, afirma Munar. La regidora informa que es treballa per a la licitació de nous contenidors per crear més àrees d’aportació (paper-cartró, vidre, envasos), algunes d’elles amb les tres fracció i rebuig, encara que “els carrers de sa Pobla presenten algunes dificultats tècniques per la recollida”. El primer tinent a Batle, Antoni Simó Tomàs, també valora molt positivament l’augment del percentatge, i anima a la resta del poble a comprometre’s amb la ITR i que es recicli encara més. “S’està treballant per una millora de la ITR: qui més recicla menys paga”, conclou Tomàs.

Disseny de l'imant de les persones adherides a la ITR
Disseny de l’imant de les persones adherides a la ITR