MÉS per sa Pobla demana que la central elèctrica d’Es Murterar indemnitzi al poble de sa Pobla

El grup municipal MÉS per sa Pobla durà a plenari el pròxim 4 de maig una proposta que demana el tancament de la central del murterar i que s’indemnitzi el municipi pobler amb motiu de les emissions contaminants que arriben a sa Pobla i que només el municipi alcudienc és indemnitzat. Els efectes ecològics a causa de la contaminació –que cada cop es fan més palesos a causa de l’antiguitat de la fàbrica– no entenen de fronteres, pel que afecta tant al municipi pobler com l’alcudienc.

“No fa falta dir que l’objectiu ha de ser el tancament de la fàbrica. L’obsolescència de la central provoca efectes irreversibles al nostre entorn. Necessitam deixar la combustió de carbó dràsticament per a reduir les emissions de CO2 i no augmentar les temperatures del nostre planeta”, comenta el portaveu de MÉS per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs.

El grup municipal demana més renovables i explorar un possible subministrament a partir de la microgeneració energètica, “manco dependència de les grans empreses subministradores i més sobirania i solidaritat”, defensa Tomàs.

Foto murterar