MÉS per sa Pobla registra una proposta de resolució de plenari a favor de la llibertat d’expressió i de rebuig a la condemna de Valtonyc

“En els darrers anys, especialment, a l’estat espanyol hi ha hagut una mena de caça de bruixes per aquelles persones que vessaven el seu art (en totes les seves disciplines) sobre les figures intocables, immaculades. Aquelles que estan per damunt de la piràmide social i, com hem pogut veure de la justícia”, així introdueix Tomàs el tema. Valtonyc ha estat un més. Ja que més de 20 artistes han estat jutjats a l’Audiència Nacional, entre els quals el cas recent dels dos titellaires de Madrid.

Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtonyc, ha estat jutjat el passat 22 de febrer, per un suposat delicte d’injúries i enaltiment del terrorisme. La sentència condemna a Arenas, a tres anys i mig de presó fet que atempta contra la llibertat d’expressió, i a pagar 3000€ a l’extremista radical Jorge Campos.

És per això que MÉS per sa Pobla, portarà a plenari una proposta de resolució, que espera que les altres forces polítiques ho sostinguin. Per això la moció vol denunciar el tarannà antidemocràtic de l’estat Espanyol i la vulneració de llibertats que han patit i continuen patint artistes per expressar les seves idees. També, instar al Govern de l’Estat que promogui els canvis legislatius necessaris per a possibilitar el ple exercici de la llibertat d’expressió. I finalment traslladar els anteriors acords a la Presidència del Govern espanyol, a la Presidència del Congrés dels Diputats i a la del Senat.

“A una societat suposadament democràtica, no es poden permetre aquests espectacles, i sobretot aquests retrocessos. Crec que la societat ha de mostrar-se tal com és, no com desitgin les elits. Si aquesta remuga, s’ha d’escoltar; si plora, s’ha de consolar… Mai reprimir, ni coartar”, així conclou Tomàs.