Sa Pobla implanta la ITR, una primera peça de tot un engranatge

La regidoria de Medi Ambient impulsa una campanya pel foment del reciclatge per aquelles persones que reciclin. A aquestes persones se’ls hi farà un descompte d’un 10% sobre la taxa de fems directament. Ara bé, les persones hauran d’emplenar el full d’adhesió que rebran a casa, o el podran recollir a l’Ajuntament. Amb el full el o la sol·licitant d’adhesió aprova el permís de ser inspeccionat per assegurar que el compromís es manté a casa, i que el tractament de residus es fa així com toca. En definitiva, les persones interessades hauran de consentir que els tècnics revisin si el processament de separar per a reciclar es fa correctament.

D’aquesta manera la regidora pretén incrementar el 7% per cent de reciclatge del nostre poble, situació que tracta d’escandalosa atenent que “som el penúltim poble de Mallorca en reciclatge”. “Ens toca posar de la nostra part, i convé fer-ho ara”, afirma Munar. Tanmateix aquest és el primer esglaó d’un objectiu que “ja s’hauria d’haver lluitat fa temps, però pareix que la cosa no anava amb ningú”, referint-se a la recollida selectiva porta a porta. Ja fa temps que l’empresa i l’Ajuntament estan en negociacions, emperò les traves administratives i jurídiques impedeixen implantar-ho amb la celeritat que l’equip de Govern de l’Ajuntament de sa Pobla li hagués agradat.

“El porta a porta, i altres elements lligats amb el medi ambient, o la mateixa energia són els pilars per anar tancant forats de l’Ajuntament, que no són pocs”, afirma Tomàs. En el cas que el porta a porta, es compliqui cada cop més, s’estudiaran altres fórmules per a bonificar les bones pràctiques, com per exemple augmentant el descompte, la reestructuració dels epígrafs de la taxa de fems i treballar junts per a l’augment del reciclatge. “No hem de badar, quan compram un producte que està etiquetat amb el símbol d’ecoembes o el d’ecovidrio, en el mateix producte ja pagam el seu reciclatge; si ho llençam al contenidor de rebuig, tornam a pagar una cosa que ja hem pagat. És fàcil, cal tirar-ho on toca: si reciclam pagam menys”, conclou Tomàs.

photo_2017-01-25_11-18-05