MÉS per sa Pobla visita les zones inundades

Avui matí MÉS per sa Pobla ha estat present a les zones que s’han vist inundades a causa de les pluges que es duen repetint ja fa més d’una setmana. Durant la visita a la zona més afectada, hem pogut veure com l’aigua ha travessat marjals i fins i tot habitatges, tot mostrant una imatge desoladora. Lamentam profundament els mals que han pogut ocasionar als pagesos i a les persones que habiten zones que són de naturalesa inundable.

16174525_1839802732975136_267969960018809896_n

Recolzant al nostre Conseller d’Agricultura i Medi Ambient i el seu director general d’Agricultura, hem pogut veure de primera mà el desbordament del Torrent a l’altura de Son Carbonell. Tot i que són molts de factors que s’ajunten, les inundacions esdevenen de la intensitat de les aigües que han plogut aquests dies. Les passades pluges deixaren la terra plena d’aigua, i a aquestes plogudes l’aigua no ha estat drenada per la terra així com hauria. Mostra d’això, el dissabte el torrent en mitja hora ja anava ple. La neteja de torrents de canyets i altres plantes pareix ser un factor inapreciable d’aquestes plogudes, el que “poc s’hagués pogut fer, ni comptant amb més torrents haguéssim pogut aplegar tota l’aigua que ha plogut. És un cas excepcional, que passa cada cert temps”, afirma Vidal.

16265675_1839799542975455_345885863719226022_n

Si bé, es podria veure canyet flotant per sobre l’aigua també es podrien veure llaunes, bidons, plaques de planter, plaques de porexpan, i una gelera. Llavors tot pareix indicar que la brutícia no és de la natura, sinó de les persones. Cal posar de la nostra part, tots. La Conselleria s’ha compromès en fer actuacions amb la major brevetat possible, i el conseller ha informat que es tenia previst actuar ràpidament, malauradament “no es pot fer amb un any el que no s’ha fet en 10, però els nostres tècnics tenen ordres d’actuar aviat”.