Tomàs treballa per a què sa Pobla tingui una connexió més ràpida d’internet.

El passat dimarts el nostre regidor, Antoni Simó Tomàs, en el seu càrrec com a batle en funcions, visità a Jaume Ribas el director general d’Innovació i comunitat educativa de la CAIB. Entre les diferents peticions per part dels centres escolars, que també es van fer arribar, s’insistí en una molt concreta: la connexió ultraràpida d’internet als centres escolars. Com sabem a sa Pobla no hi ha una connexió gaire ràpida, llevat d’alguns punts que hi ha cables de connexió més ràpida passats, i no necessàriament fibra òptica. Alguns centres, com per exemple Son Basca, tenen una velocitat molt baixa, perquè està situada fora del nucli urbà.

A la reunió, s’insistí principalment amb la voluntat de millorar aquestes connexions i la necessitat urgent d’alguns centres. “No podem permetre que avui dia hi hagi centres que tenen una velocitat de baixada de 4mb/s i de pujada 56kb/s. Ens recorda més als mòdems dels 90 que a una instal·lació pròpia del 2016”, afirmà Tomàs. Per la seva part, Ribas comentà que la seva direcció general hi treballa i que es troben entre l’espasa i la paret perquè estan pendents d’una signatura d’un conveni amb el Ministeri d’Educació, que com ja sabem es troba en funcions i no vol signar el conveni. En tot cas, després de la signatura, en un termini de dos anys màxim, tots els centres disposaran d’aquesta connexió ultraràpida. Us deixam aquí la nota de premsa del Govern de les Illes: Nota de premsa14054004_1090380610999129_327188206588129727_nSa Pobla té un problema afegit. S’ha d’entendre que les connexions a internet no les fa el govern, sinó les empreses subministradores d’internet. Aquestes, pareix que no hi ha la intenció de fer arribar la fibra òptica d’internet a sa Pobla, en un termini curt o mitjà de temps, el que implica que estem en cert desavantatge respecte altre municipis. És per això, que en les funcions de batle, Tomàs, envià una carta a Vodafone i a Telefónica amb la voluntat de posar sa Pobla sobre el mapa i demanar major celeritat amb la instal·lació d’una xarxa més ràpida, no només als centres escolars sinó a tot el poble. L’enviament d’aquesta carta es va fer el passat divendres, i encara s’està a l’espera de la seva resposta per posar una reunió. Tomàs comenta “si no som nosaltres que situam sa Pobla sobre del mapa, poca gent la situarà. Hem d’aprofitar el compromís de MÉS amb les noves tecnologies per avançar, per poc que sigui, a l’altura de l’actualitat”.

Veieu les cartes enviades a Vodafone i Telefonica