MÉS per sa Pobla lamenta la demagògia del PP el dia del Medi Ambient

Després d’haver passat un any, el PP de sa Pobla encara no ha assumit la derrota en tots els sentits, i davant un afany de voler fer-se notar sense èxit, aquesta vegada han sortit per les xarxes amb la intenció de desprestigiar l’equip de govern. El PP ha utilitzat l’incivisme d’algunes persones del poble per a culpabilitzar l’equip de govern de la brutor del poble. Ens alegram que el PP aposti ara per la recollida selectiva, sabent que és el millor i més ecològic dels sistemes de gestió de residus, però lamentam que no ho fessin quan governaven amb majoria absoluta. Per la nostra part, seguirem treballant dins l’equip de govern perquè s’implanti aquest sistema.

Tanmateix aquest equip de govern està per la feina i la realitza, és per això que les persones que vulguin saber el que passa sense el prisma conservador, ara us feim uns quants aclariments:

El PP titlla de deixadesa la legalitat. El mes passat, dia 31 de maig, el Consell de Mallorca deixà la recollida dels contenidors i quedà a competència de l’Ajuntament la recollida. És per això que l’equip de govern inicià un concurs públic per tal de mantenir el servei. Aquesta setmana passada, després d’haver-se presentat dues empreses, es va optar -com és evident- per la més òptima. Una vegada la mesa de contractació aprova el contracte, hi mancà la firma de responsabilitat. És per això que el servei es posarà en marxa aquesta setmana. Val a dir que aquests ha estat hàbil, i amb el nou contracte l’empresa encarregada de fer el servei no només farà la recollida dels contenidors de reciclatge, sinó que pagarà un cànon a l’Ajuntament d’uns 7.000 € anuals i, per si això és poc, s’augmentaran les recollides als generadors singulars (comerços, bars…). L’argument repetitiu de la pujada de la taxa de fems és ja cansat i mancat de fonament. Ja vam exposar la veritat en un post passat que us deixam a la vostra disposició: Veieu l’article.

No entenem massa bé l’obsessió de desprestigi de l’equip de govern, quan hem pogut veure que en quatre anys no es va fer complir la normativa en residus: ni un trist recordatori dels horaris de disposició als contenidors, ni recordar a la ciutadania el servei gratuït de recollida de voluminosos, i altres serveis que mai es feren com per exemple foment l’educació ambiental. Aquesta àrea no ha badat, ha posat en marxa la cartelleria als punts verds i als contenidors; aprofitant per a una banda, l’1% del pressupost de gestió de residus amb LUMSA (cosa que no s’havia aprofitat mai, i SEMPRE ha estat allà) i per altra el disseny a mans del nostre regidor (veieu l’article). És per això que la despesa d’aquesta cartelleria ha estat de 0 € a les arques públiques. A més a més, continuant en marxa la regidoria de Medi Ambient en un any de govern ha impulsat una campanya per a la responsable tinença d’animals domèstics (Veieu l’article).

Ja vam anunciar que aquest Ajuntament és responsable amb el medi Ambient, i encara vol ser-ho més. El tema de les males herbes a la via pública, saben que s’està fent, però el ritme amb el mètode tradicional és més lent. En aquest sentit, sumant les darreres plogudes i el temps que fa actualment ha fet brostar les plantes amb més celeritat. Però la regidoria de Medi Ambient va més enllà, i va fer pública la seva postura dient que no s’utilitzarien herbicides, amb la voluntat de no seguir amb l’enverinament de la nostra ciutadania amb productes que contenen altes proporcions de Glifosat, com per exemple el RoundUp. A la passada legislatura s’esquitava les males herbes amb aquest producte que NO és apte per l’ús domèstic ni a la via pública, ja que agreuja les malalties com per exemple el Parkinson, l’esclerosi múltiple, el càncer…

Encara que en el post del PP de sa Pobla s’intenta donar un missatge capgirat, volem deixar a la vostra disposició algunes iniciatives que ha volgut llençar el nostre partit. Hem presentat les mocions com per exemple: Sa Pobla en contra de les prospeccions i l’adherència a la plataforma Marea Blava, també ens hem declarat poble que rebutja el TTIP, i a més som un poble lliure de maltractament animal (que si veieu les actes del plenari, veureu que almenys en aquesta última el PP hi votà en contra). Que més que aquestes petites accions demostren una vegada més el compromís de MÉS per sa Pobla amb el medi ambient.

El Medi Ambient no és un dia, no. És cada dia.