MÉS per sa Pobla comdemna el Tractat Internacional del Comerç i Inversió

MÉS per sa Pobla impulsà la proposta aprovada de rebuig al TTIP

Aquests dies s’ha estat parlant sobre el TTIP, i amb molta raó. El TTIP és un tractat internacional entre els Estats Units i Europa que té unes conseqüències antisocials i antinatural, amb efectes totalment locals. El tractat internacional crea un espai transnacional, tot superant els drets dels estats, sobreposant els interessos privats de les grans empreses multinacionals, i enderrocant així tot el que s’ha adquirit gràcies a la lluita obrera, any rere any. Tanmateix els drets laborals i el medi ambient no seran els únics efectes del tractat internacional, sinó que el territori, la cultura i l’alimentació també estan al punt de mira del tractat, tot perjudicant-los directament.

Des del passat plenari, sa Pobla és un poble en contra del Tractat, gràcies a l’impuls de MÉS per sa Pobla que presentà la proposta i s’aprovà. Des de MÉS creim que si bé és una proposta internacional i reconeixem les competències de l’ens municipal, és de justícia mostrar el nostre descontent i oposició a aquestes iniciatives privades internacionals amb efectes nocius de fort calat a les nostres societats. “La implantació d’aquest tractat, seria un vertader retrocés en la lluita que han fet els treballadors en matèria laboral i social, i seria un retrocés o un atemptat no només al comerç local, sinó a la qualitat de la ingesta d’aliments, ja que el tractat permet la comercialització de productes transgènics i l’etiquetatge laxa dels productes. En aquest sentit, si pareix poc, el control climàtic serà escàs. Tanmateix on es trobaran els culpables dins una justícia privada on els caps són les mateixes empreses?”, comenta Antoni Simó Tomàs.

MÉS per sa Pobla demana compromís de totes les forces polítiques i a les bases socials per lluitar en contra del TTIP.

Vegeu la moció presentada: Moció TTIP