MÉS proposa un poble pensat per a les persones

No deixar entrar vehicles de tracció motora a la Plaça millorarà no només la salut de les persones sinó la bellesa del centre

Dins l’equip de Govern, una vegada més, apotam per una resposta respectuosa amb el medi ambient i amb el mobiliari públic, és per això que davant la proposta de la Policia Local en regular el trànsit dins la zona de vianants (que no peatonitzada), sobretot la plaça Major i carrers limítrofs, hem estat fermes en  apostar per a no garantir l’entrada de furgonetes, camionetes i altres vehicles de tracció motora a les zones peatonals. És per això que s’augmentaran els càrrega i descàrrega a diferents punts del poble (propers al centre), i es dissenyarà un distintiu per a veïnats, comerços i Ajuntament que disposaran d’un cert temps per poder accedir a les zones cèntriques del poble. Llavors el centre serà un espai més lliure de cotxes, més segur, més tranquil, més sa, i més lliure. A tot això cal afegir que hem proposat la instal·lació d’indicadors de pàrquings –sobretot a les zones de can Cirera Prim i plaça del Mercat– per tal de descongestionar el centre.

A més a més, el fet de no deixar entrar els cotxes dins les zones cèntriques s’eviten fer malbé els adoquins de les zones de vianants, ja que donades les circumstàncies molts adoquins s’han hagut de canviar tot agreujant la mala situació econòmica de l’Ajuntament. Si bé és veritat que MÉS està d’acord en la peatonització, vol fer constar que la planificació dels empedrats va ser nul·la, tot provocant desperfectes pel tipus d’ús que se li dóna als carrers empedrats. És per això que animam a les persones a anar en bicicleta pel seu atractiu ecològic, per la millora de la salut dels conductors i conductores i per l’agilitat que dóna el vehicle per trobar aparcament, tot reduint sempre el temps d’arribada a qualsevol punt del poble.