MÉS per sa Pobla commemora la proclamació de la II República

La commemoració de la II República comptà amb Magdalena Nebot com a testimoni de la figura de la dona en el temps de la República.

Amb un senzill acte que ha tengut lloc al pati de Sa Congregació, Més per sa Pobla ha commemorat la proclamació de la II República, avui fa 85 anys. Durant l’acte s’ha recordat que aquest règim polític, amb totes les seves dificultats i defectes, va suposar una llum d’esperança per les classes humils del país, després de segles de foscor i submissió. La República es fonamentà en l’ideal de igualtat de drets i d’oportunitats, per això concedí el vot a les dones, creà prop de 10.000 escoles i procurà l’accés a unes condicions de vida dignes per la majoria i no pels de sempre.

Els representants de MÉS per sa Pobla han expressat que consideren necessari reivindicar el llegat del breu període republicà i molt especialment la seva orientació social, en una època com l’actual en la que els drets i els salaris dels treballadors es veuen retallats per enriquir encara més als poderosos, en un moment en que els patriotes espanyols tenen la bandera a la mà i els doblers a l’estranger, en que les llibertats individuals i col·lectives són menyspreades de manera constant.

Per finalitzar l’acte ha intervengut Magdalena Nebot, que ha parlat sobre el paper de la dona en el període republicà i els avanços que suposa aquesta època per les dones, amb el reconeixement de drets com el sufragi o el divorci.