Reobrim Sa Pobla Ràdio el dia Mundial de la ràdio

Ahir l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de sa Pobla va reobrir Sa Pobla Ràdio, just el Dia Mundial de la Ràdio –una iniciativa de la UNESCO, el seu nom original és World Radio Day. L’àrea dirigida pel nostre regidor de MÉS per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, pretén donar forma a una ràdio amb una iniciativa totalment participativa. D’aquesta manera el regidor assegura “que la ràdio serà entesa com un canal comunicatiu per a tots i per a totes, perquè és així com la construïm, participativament”. Ara mateix, la resposta participativa ha estat força aprofitosa, tot comptant amb diferents voluntaris i voluntàries que emetran programes de tertúlia política, d’entrevistes, de música, de literatura, de filosofia, de llengua anglesa, de cinema, d’actualitat…

La jornada d’ahir comptà amb la presentació de la graella de Sa Pobla Ràdio, amb les i els voluntaris, que es faran en els pròxims mesos, a la vegada també vam poder gaudir de tallers, emissió en directe pels carrers del centre de sa Pobla, a la plaça Alexandre Ballester, visites dels i les curioses que vam poder participar en directe a l’emissió del dia especial de la ràdio, a més a més, vam poder comptar amb la presència de músics joves poblers.

A les 17 h., es va començar el programa especial del dia Mundial de la ràdio, que es titulà Reparticipa. Durant el programa s’intentà fer telefonades als padrins de la ràdio, Simó Andreu i Margalida Socias, i a l’històric de Sa Pobla Ràdio, Joan Payeras; que “per problemes tècnics ens va ser impossible establir la connexió en directe”, comenta el regidor. El programa especial, Reparticipa, conduït per Kika Pol i Antoni Simó Tomàs es dedicà a un dels lemes del World Radio DayRadio saves lives (la ràdio salva vides), tot relacionant la ràdio amb el salvament de persones refugiades que malauradament es veuen forçades a deixar-ho tot per viure. La Ràdio en el seu dia a dia té la pretensió d’expandir-se i realitzar més activitats del poble, entre les quals el regidor destaca: l’emissió en directe de la diada de Sant Jordi, dels concerts de Jazz, la retransmissió en directe dels plenaris. Així mateix, també es pretén fer programes en diferit, i altres programacions que es vagin presentant per voluntaris que vulguin fer el seu programa.

Deixam a la vostra disposició el web de la ràdio: http://sapoblaradio.net12742439_1680583255563752_2624433885474840066_n