Visita als portals agrícoles

Aquest passat dimecres dia 25 de març el nostre cap de llista de MÉS per sa Pobla Antoni Simó Tomàs, acompanyat de Margalida Vidal, Biel Barceló (candidat a la presidència de les Illes Balears) i Joan Font (representant de MÉS i futur candidat al Consell de Mallorca), van visitar els portals agrícoles de sa Pobla.

Van conèixer de primera mà quina és la seva situació, els seus problemes i quin és el seu funcionament. És un acord unànime que la situació del primer sector es troba en una situació precària, fruit del seu escàs valor afegit que té la producció en aquest sector. Les factures elèctriques, que són abusives, ofeguen als productors (sobretot als petits) ja que paguen uns mínims desorbitats, sense haver-hi consum.

Des de Més per sa Pobla i Més per Mallorca vam escoltar tots els problemes i mancances, i vam proposar quines eren les nostres guies i rutes per poder millorar el sector. Un dels principals punts que podem destacar són:

    • La creació d’un pla estratègic que tengui una planificació d’uns quants anys vista.
    • Aplicació del règim específic (de forma real)
    • Potenciar i millorar la indústria agroalimentària, igual que potenciar i crear una discriminació positiva a favor del producte local. Un producte local de veritat amb uns controls exhaustius i complets per poder garantir la màxima qualitat i la garantia que aquell producte sigui de la nostra terra al consumidor.

photo_2015-03-26_15-39-59photo_2015-03-26_15-40-03photo_2015-03-26_15-40-05
photo_2015-03-26_15-40-07photo_2015-03-26_15-40-09