“Ja està bé de viure de genolls”

“No hem vengut aquí per ser un simple testimoni del que ha passat. Som el projecte del canvi, som en si l’espurna que visibilitza i millora l’esperit transformador que porta inherent el nostre poble. Un esperit que cada una de les pobleres i poblers duen dins un mateix. A dies d‘avui no només representam una esquerra sòlida, una esquerra aglutinadora de pensaments dispars que volen en si mateixa, construir una societat rica en tots els àmbits. No com d’altres que davant la realitat, opten per col·locar-se a favor dels poderosos. Poderosos que no tenen ulls per les persones, sinó pel capital. Som l’alternativa, fruit d’un projecte de renovació, una altra foma de veure el món i d’entendre i gestionar la realitat.

Representam, o volem ser recordats com la revolució democràtica. Una revolució que sorgeix de la base, de nosaltres, per fer front a les imposicions injustes que ens fan des de dalt (digau-li Palma, digau-li Mercadona, digau-li Madrid, digau-li Europa, digau-li Sony entertaiment). Refermats als valors progressites creim en l’ecologisme, la democràcia, la justícia social i econòmica, amb la defensa del territori, la lluita contra el patriarcat, amb l’educació, entre d’altres. Els quals volem construir una societat plural, integrada, compromesa, i culta. Que no es deixi trepitjar, que s’oposi a allò que no li agrada. Que ja està bé de ser la titella de torn, que ja està bé de viure de genolls, que ja està bé de pagar els problemes d’uns idiotes.

Més per sa Pobla, sens dubte representa el canvi, i no només de cara, que segurament vos heu fixat que és jove, sinó que representa noves idees, noves formes d’entendre la política. Una política que pretén ser integradora de totes i tots, que prioritzi a les persones que més ho necessiten, que intengri a tots els col·lectius en una xarxa, hem considerar les persones majors i els joves que ells són els que van construir el que és sa Pobla i els que ho construiran. No hem d’oblidar mai qui som, ni d’on venim!”

Discurs de presentació del candidat a MÉS per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs.