Qui som?

Aquesta és la llista de les persones que es presenten a les elecciones 2019 per MÉS per sa Pobla.

Antoni Simó Tomàs i Canyelles
Sociòleg

Som graduat en Sociologia per la Universitat de Barcelona i un aficionat del disseny. M'apassiona el fet de treballar per millorar el meu poble des de la feina ben feta, la rigorositat i l'escolta activa. Després de l'experiència de govern els darrers quatre anys, me present novament a les eleccions municipals amb l'objectiu de liderar un Ajuntament disposat a afrontar els reptes de sa Pobla amb valentia, honestedat i proximitat. Sens dubte m'acompanya un grup de gent vàlida, amb un esperit il·lusionant i amb una força imparable. Entre tots i totes, farem un sa Pobla més viva!

http://facebook.com/tositocahttps://twitter.com/tositoca
Catalina Munar i Etxaniz
Auxiliar d'infermeria

Faig feina d'auxiliar d'infermeria a un hospital públic. Me definesc com a una dona feminista i lluitadora, defensora d'una Mallorca més verda i de la justícia social. És per això que sempre m'he impli- cat amb els moviments associatius i culturals defensors d'allò amb què crec.

Sempre he pensat que la millor manera de poder canviar les coses és implicar-s’hi en elles. Ser-hi. Per aquest motiu, ara fa quatre anys (tot compaginant amb la meva feina) vaig poder entrar com a regidora a l'Ajuntament encarregant-me de les àrees de Medi ambient i Serveis socials. No hem arribat a implantar el porta a porta, però sí que ens hem encaminat per poder-ho aconseguir en aquesta nova legislatura, en el 2021.

Biel Payeras i Torrandell
Politòleg

Crec que n'Antoni Simó i la resta de la candidatura representen l'esperit de dedicació, constància i feina pel poble que un batle ha de tenir. Després de dècades de dretes i mitges tintes, pens que sa Pobla s'ha guanyat el dret a tenir un batle jove i progressista com en Toni. Jo, humilment, contribuiré amb els coneixements que he anat adquirint amb els meus estudis, però també vivint i partici- pant de la vida del poble amb la idea que ens mereixem quatre anys més de bon govern.

Joana Maria Comas i Boyeras
Historiadora

Som na Joana Maria, he estudiat Història i actualment treball dins l'àmbit turístic. Durant la carrera, com també després, he realitzat algunes investigacions històriques i sempre que he pogut he triat sa Pobla com a context. Aquest ha estat tot un encert per a mi, ja que el meu assaig sobre la Transició m'ha duit a merèixer un reconeixement tan valuós com és el Premi Alexandre Ballester. Però el més important de tot és que aquests treballs m'han permès conèixer de primera mà quina és la nostra història i realitat social i cultural. Per això, crec que MÉS encaixa perfectament dins un poble tan viu i dinàmic com és el nostre. Aquesta serà la tercera vegada que em present com a candidata i ho afront amb més il·lusió que mai, convençuda de què el nostre projecte polític és el que sa Pobla necessita.

Rafel Socias i Tugores
Professor

Som llicenciat en Història i professor de secundària des de fa quinze anys. Veig la política com un mitjà per aconseguir el bé comú: prendre decisions i mesures en benefici de la comunitat i no d’individus con- crets. També crec que una de les funcions de la política progressista ha de ser lluitar per la justícia social, entesa com el fet de donar oportuni- tats a tots els membres de la comunitat, tant els que disposen de mit- jans com, sobretot, els que parteixen d’una situació de desavantatge. Per això crec fermament en el paper dels serveis públics i molt espe- cialment en una educació pública i de qualitat.

Cati Canyelles i Gamundí
Doctora en Antropologia i professora

Som Doctora en Antropologia social i enginyera tècnica. Actual- ment faig feina a Marratxí com a docent de secundària. Me vaig criar a sa Pobla i he viscut la darrera dècada i mitja a Barcelona, on m’he nodrit dels moviments socials de base de la ciutat, però sempre connectada amb la realitat del nostre poble i la nostra illa.

El compromís amb la terra, la llengua i la cultura que he après amb l’exemple de ca nostra, la perspectiva crítica que m’ofereix l’Antro- pologia així com l’experiència a les entranyes dels moviments socials i de la lluita feminista me són bagatge per entendre altres formes de fer política, de manera responsable, participativa, inclu- siva i transformadora. Sempre com a eina al servei de les persones.

Albert Palou i Caldentey
Informàtic

Som n’Albert Palou, pare de tres fills, informàtic i docent. Des de ben petit he estat vinculat a entitats socials. La primera d’elles va ser l’escoltisme, que m’ha permès créixer amb actitud activa, com- promesa i participativa. He participat en el Consell de Joventut de les Illes Balears, on he pogut conèixer el teixit associatiu juvenil de les nostres illes, i he participat de projectes federatius tant nacio- nals com internacionals. Actualment som membre de la junta de l’APIMA i partícip de la comunitat educativa municipalment amb la Coordinadora d’APIMA de sa Pobla.

Catalina Cristina Socies i Ramon
Pedagoga

El meu nom és Catalina Cristina Socies Ramon i som llicenciada en pedagogia i mestra d'educació especial. Actualment estic fent de mestra de suport a una escola pública de sa Pobla i de la meva professió he après que la diversitat i la col·laboració són dos aspec- tes molt enriquidors.

M'agrada transmetre el respecte cap als altres i cap a la natura. Em consider una persona activa i participativa, sempre he estat vincu- lada a diferents associacions locals i per això ara he decidit donar una passa més.

Joan Cladera i Socies
Professor jubilat

Per mi és un honor, com a més vell dels que fundàrem el PSM (avui MÉS), donar suport i participar en l'equip de n'Antoni Simó. Un grup preparat, jove, amb experiència i feiner.
Els temps i els reptes no són els mateixos: abans, malgrat l'optimis- me, iniciàvem la democràcia amb una repetició d'eleccions munici- pals i la pagesia poblera estava en crisi per l'esfondrament de la CAP.

Avui en dia ens trobam en temps de molts de canvis al nostre poble amb l'augment de la població i amb la manca o renovació d'in- fraestructures. L'equip de MÉS treballarà per un futur millor pels joves poblers i tota la ciutadania.

Isabella Guàrdia i Forteza
Animadora sociocultural

Nascuda a Palma i poblera per amor. Actualment exercesc de cam- brera, tot i que la meva vertadera passió és l'educació. M'encanta el contacte directe amb la gent, parlar, escoltar, intercanviar opinions, debatre, i sobretot, fer bauxa amb i pel poble. Em consider una persona compromesa amb la cultura i estic convençuda que la política ha de ser un instrument al servei del poble, encarregat de preservar-la, i més en un poble amb unes tradicions tan arrelades com és sa Pobla.

Tomeu Perelló i Torrens
Mestre

Som en Tomeu, mestre de formació i professió. Estic convençut de què l’educació és bàsica i fonamental per eliminar desigualtats socials i fer de la societat un conjunt molt millor. La política m’apassiona i és des d’aquest vessant que hem de dotar totes les institucions educatives dels recursos humans i dels materials necessaris per aconseguir l’objectiu principal: una educació públi- ca, gratuïta, inclusiva, laica i en català. En definitiva, una educació per a tothom! Només així aconseguirem un poble cohesionat, actiu i fort que sàpiga i pugui encarar els reptes de la societat del segle XXI.

Amèlia Redondo i Palou
Administrativa

Vaig estudiar Història a la Universitat de les Illes Balears i dins aquells passadissos va començar a germinar la meva consciència política: feminisme, sostenibilitat, ecologisme, justícia social i inclusió. El coneixement del passat és imprescindible per afrontar i entendre els moments presents, però aquesta coneixença no és suficient si es creu i es vol lluitar per una igualtat real i una evolució social justa. És necessari donar una passa endavant i involucrar-se activament. Per això, des de fa anys, col·labor i particip activament en diferents plataformes associatives i, des dels 27 anys, dins aquest projecte polític.

Antoni Ponce i Rosete
Técnic de seguretat

Som en Toni Ponce i som Director de Seguretat de l’Hospital Son Espases. Crec que la bona convivència, com la seguretat, és una tasca de construcció per part de tots i una condició essencial per a garantir els nostres drets. En aquest sentit, la política i la participa- ció són espais fonamentals, mitjançant els quals podem fomentar la consciència que totes les persones tenim un paper important a l’hora d’assolir la societat que desitjam.

Àlex Martínez i Caldés
Tècnic administratiu

Som tècnic administratiu i actualment m'encarreg, juntament amb altres persones, que el departament de Cultura de l'Ajuntament de sa Pobla funcioni correctament. Som molt metòdic i quadriculat, és per això que m'agrada tenir les coses sota control i esforçar-me per millo- rar-les.
He viscut quatre anys a Barcelona, però el meu cor és a sa Pobla, on m'he criat envoltat dels meus, que en són uns quants! Sempre dic que tinc la sort i el privilegi de poder viure al millor lloc del món i consider que ara és el moment de construir conjuntament un futur encara millor.

Maria Antònia Serra i Crespí
Administrativa

Som administrativa. Fa quatre anys vaig decidir presentar-me a la candidatura de MÉS per sa Pobla. Durant aquesta legislatura, l'Ajunta- ment de sa Pobla ha sofert un canvi important, sent més transparent, més innovador i, sobretot, molt més plural. És per això (i per donar continuïtat a aquest canvi) que he decidit continuar fent feina junta- ment amb tots els meus companys de MÉS per sa Pobla.

Miquel Josep Crespí i Cifre
Historiador

Som en Miquel Josep, historiador i estudiant d’Economia. Sempre he cregut que les idees i el coneixement canvien el món i ens fan lliures, per això m’apassiona aprendre. Som un idealista sense remei que defensa les causes perdudes i lluita contra les injustí- cies. Crec en la política per fer un món més igualitari, tant en l’àm- bit social com econòmic. A més rebuig la política de l’enfrontament gratuït. Per això, en aquests temps tan incerts on ens jugam els drets adquirits els darrers cent anys, faig una passa endavant, posant el meu granet d’arena en aquesta candidatura.

Margalida Vidal i Company
Administrativa

Som na Margalida Vidal, Tècnica superior en administració i finan- ces. He estat dotze anys regidora pel PSM, a l’oposició. Sempre m’ha agradat el contacte amb la gent, treballar i participar en les festes i esdeveniments socioculturals del poble. Abans amb l'AMI- PA i altres associacions i ara col·laborant amb Càritas.

Hem de tornar a ésser aquell poble capdavanter, social, cultural, esportiu en les nostres festes i tradicions... I per ser-ho es necessita la gent de MÉS.

Llorenç Jaume Crespí i Barceló
Electricista

Treball d'electricista en una empresa familiar de sa Pobla. He col·laborat en diferents associacions perquè pens que un poble organitzat és un poble millor. Crec que les persones de sa Pobla tenim la gran sort de viure en un poble com el nostre: alegre, dinàmic i constant. Un poble de la cultura, de la tradició, de la història... Un poble on cada festa que hi ha la vivim intensament! Necessitam continuar treballant per a tots els poblers, per conti- nuar amb la bona gestió que hem estat realitzant fins ara dins l'Ajuntament. Hem de seguir així, hem de seguir fent polítiques per a les persones... Perquè la política o la feim o ens la fan.

Maria Crespí i Seguí
Jubilada

Jo som na Maria Crespí Seguí, filla d'en Martí ‘Pixedis’ i de na Maria ‘Mando’.
Sempre m'he identificat amb polítiques d'esquerres perquè entenc que els grans canvis socials que s'han produït al llarg de la història han estat possibles des de la reivindicació i la participació de persones, amb idees clares i dirigides, per a conquerir el bé comú com a dret fonamental de justícia.

Em sent molt orgullosa de formar part d'una llista de joves encapçalats per n'Antoni Simó, gent preparada i il·lusionada per agafar el timó del nostre futur i fer possible un món on tots tinguem cabuda.

Larry Hershon
Doctor en Literatura

Estic totalment d'acord amb els que creuen que la funció d'un partit polític a sa Pobla és, senzillament, cuidar sa Pobla. No només de la salut, els seus serveis socials, la seva educació o les seves infraestructures; sinó també del passat, present i futur de la cultura pròpia i la mateixa llengua (qüestions molt valorades per a les universitats d'Anglaterra).
La gent de MÉS per sa Pobla no és només un partit, són totes les persones excepcionals, de gran habilitat, imaginació i amor per sa Pobla en tots els seus aspectes. Em sent honrat, més enllà d'així com puc expressar-me, de representar d'alguna manera possible aquest partit.

Esperança Serra i Vallespir
Estudiant de filologia catalana

Som n’Esperança, futura graduada en Llengua i Literatura Catalanes i sempre disposta a aprendre noves curolles. Som una entusiasta de la nostra terra, llengua i cultura. Lluit per la conservació del nostre patrimoni, sigui físic o immaterial, i sobretot per enaltir la nostra llengua. Pens que sa Pobla és un poble ric en tots aquests aspectes i hauríem de treballar tots junts per conservar-los i arre- lar-los entre tots nosaltres.

Per aquest motiu faig una passa endavant i decidesc presentar-me a les llistes de MÉS per sa Pobla.