Antoni Simó Tomàs: “Han quedat algunes iniciatives a treure endavant, però estic satisfet”

Per què vos tornau presentar com a cap de llista de MÉS per sa Pobla?

Perquè és una de les maneres que he trobat per fer feina en positiu pel poble.

Ens podeu resumir amb cinc o sis propostes el vostre programa electoral?

En primer lloc, farem una passa més en matèria de reciclatge implantant el sistema de recollida porta a porta. Durant el darrer mandat ho hem deixat preparat per a que pugui entrar en vigor el 2021. Llavors necessitam reforçar la Policia Local, tant a nivell de condicions de feina com de recursos. Hem d’aprofundir en aquest sentit el que ja s’ha començat a fer aquesta legislatura. Per construir un clima de seguretat ciutadana, volem que els agents municipals siguin durs amb l’incivisme però també amables i propers amb les necessitats de les persones. Com a tercera proposta, hem d’aconseguir una nova desnitrificadora. És molt important millorar la qualitat de l’aigua, eliminar els nitrats… però també hem de seguir aturant les fuites de la xarxa i també els abocaments. Tot això requereix sensibilització i contacte institucional amb la Conselleria. En quart lloc, apostam per un urbanisme amable i sostingut. Una de les nostres propostes més destacades en aquest camp és un carril bici que connecti la ronda amb l’institut, que recorri aquell tros del camí de Gaieta fins a Can Peu Blanc. Creim que d’aquesta manera serà més segur anar a classe pels joves del poble i que és una manera d’incentivar que vagin en bici. Per últim, en matèria d’instal·lacions esportives, proposam que l’estadi municipal, on juga el primer equip del Poblense, sigui de gespa artificial. Això en faria més fàcil la conservació i, sobretot, permetria aprofitar-lo molt més. Actualment, els equips de nins i joves han d’entrenar sense l’espai idoni, al camp de gespa artificial. Estam convençuts que si es poguessin aprofitar els dos camps per als entrenaments diaris de totes les categories, la “cantera” hi guanyaria. Al cap i a la fi, apostam per un model d’esport per tothom.

Sou el candidat a batle de MÉS per sa Pobla, però qui més formarà part de la llista?

Tenc la sort i l’orgull de comptar amb una llista plural, preparada i propera que vol un futur millor per sa Pobla. La candidatura té un component intergeneracional molt important, amb persones de totes les edats i procedències. La mitjana són els 40 anys! Els noms dels “llocs de sortida” són na Cati Munar, en Biel Payeras, na Joana Maria Comas i en Rafel Socies. Però vos anim a mirar-la sencera, és un goig (riu).

Heu estat 4 anys al pacte de govern com a tinent de batle. Com valorau aquest mandat?

Positivament. La veritat és que sa Pobla ha canviat, en molts àmbits. Amb una hisenda humil, l’Ajuntament ha duplicat les freqüències de recollida de residus, ha reobert la ràdio local, ha fet millores en instal·lacions, en carrers… I reconec que ens han quedat algunes iniciatives a treure endavant, però estic satisfet. A tot això, hem aconseguit un solar per a construir-hi una escola 6 vegades més barat que amb la compra de Son Basca!

Com esperau que vagin les eleccions?

Molt bé! Hem fet 4 anys de bona feina i els ciutadans ho saben. Quan qualcú t’atura pel carrer sempre et demana més i, com és normal, vol que li solucionis els problemes. Però aquests ciutadans saben que els regidors de MÉS i jo en particular hem fet molta de feina i crec que això es veurà les urnes. També hem de tenir en compte que duim una llista de gent molt preparada que transmet proximitat i confiança.

En cas que no pogueu governar en solitari, amb qui pactaríeu?

Si hem de formar un govern de coalició o cercar diferents suports, MÉS per sa Pobla parlarà amb tothom i prioritzarà sempre pactar un programa comú que no repartir cadires. De totes maneres, jo vull ser el primer batle d’esquerres de sa Pobla i, per tant, amb qui més m’entendria és amb el Partit Socialista. També hem estat còmodes governant aquests anys amb Independents per sa Pobla i estic segur que hi podríem pactar. Pel que fa a El Pi, no ho tenc tan clar. Diria que si sumen 9 regidors, en Gelabert i el PP pactaran. Aquest pacte rompria amb tot el que hem avançat aquests quatre anys, sobretot amb un PP que retrocedeix cada vegada més.